Bij een Vriendenabonnement op Oogst magazine ontvangt u vier gelimiteerde en gesigneerde prints van Belgische kunstenaars én de vier magazines van Oogst jaargang 2. Deze kunstwerken zijn genummerd tot 65. Met dit steunabonnement garandeert u mee het voortbestaan van Oogst magazine en stelt u Oogst in staat haar medewerkers eerlijk te vergoeden. 

 

In 2016 creëerden deze kunstenaars een unieke editie voor Oogst: Luc Tuymans, Lara Gasparotto, Kati Heck en Wim Catrysse

 

#1 Luc Tuymans, Within - 2015 - 27 x 21 CM De donkerste spoken uit de Europese geschiedenis zet hij sober op doek, Luc Tuymans, de trefzekere chroniqueur der menselijke wreedheden. Speciaal voor Oogst diept deze grootmeester van de schilderkunst een polaroidfoto op uit zijn archief, één die een inkijk biedt in zijn werkproces én een autonoom kunstwerk is.

#1 Luc Tuymans, Within - 2015 - 27 x 21 CM

De donkerste spoken uit de Europese geschiedenis zet hij sober op doek, Luc Tuymans, de trefzekere chroniqueur der menselijke wreedheden. Speciaal voor Oogst diept deze grootmeester van de schilderkunst een polaroidfoto op uit zijn archief, één die een inkijk biedt in zijn werkproces én een autonoom kunstwerk is.


# 2 Lara Gasparotto, Roche - 2014 - 30 x 35 CM Lara Gasparotto legt haar leven vast in snapshots, maar in haar beelden zit veel meer vervat dan die term doet vermoeden. Pure schoonheid, maar ook rauwe hardheid. Haar werk flirt met een aantal grenzen, zelfs met die tussen fictie en realiteit. Voor Oogst fotografeerde ze een landschap met post-apocalyptische allures.

# 2 Lara Gasparotto, Roche - 2014 - 30 x 35 CM

Lara Gasparotto legt haar leven vast in snapshots, maar in haar beelden zit veel meer vervat dan die term doet vermoeden. Pure schoonheid, maar ook rauwe hardheid. Haar werk flirt met een aantal grenzen, zelfs met die tussen fictie en realiteit. Voor Oogst fotografeerde ze een landschap met post-apocalyptische allures.

#3 Kati Heck, Der Sähmann - 2016 - 38,5 x 29,5 CM Op het eerste gezicht is haar werk kleurrijk, druk en vrolijk, maar je hoeft niet lang aan het oppervlak te krabben om de zwaarte en melancholie eronder te voelen. Kati Heck schrijft zich in de traditie van de schilderkunst in, maar neigt af en toe naar ruwe tekeningen; lichtheid en sérieux gaan hand in hand. Zo ook in de editie die ze voor Oogst maakte: twee robuust op papier gezette duiven die door de context zeer geladen worden.

#3 Kati Heck, Der Sähmann - 2016 - 38,5 x 29,5 CM

Op het eerste gezicht is haar werk kleurrijk, druk en vrolijk, maar je hoeft niet lang aan het oppervlak te krabben om de zwaarte en melancholie eronder te voelen. Kati Heck schrijft zich in de traditie van de schilderkunst in, maar neigt af en toe naar ruwe tekeningen; lichtheid en sérieux gaan hand in hand. Zo ook in de editie die ze voor Oogst maakte: twee robuust op papier gezette duiven die door de context zeer geladen worden.

#4 Wim Catrysse, Outpost - 2015/2016 - 20,3 x 34,5 CM De hoofdrol in de films van Wim Catrysse is weggelegd voor extreme, vijandige landschappen: de woestijn in Koeweit, een smeulende vulkaan in Indonesië of de nagemaakte dystopische sciencefictionsetting uit Dusking. Van zijn films gaat dreiging uit, zelfs fysiek. Het is dan ook geen sinecure om van een dergelijke video-installatie naar een stilstaand beeld te gaan, maar Catrysse koos speciaal voor Oogst een beklemmende still uit zijn huidige project Outpost.

#4 Wim Catrysse, Outpost - 2015/2016 - 20,3 x 34,5 CM

De hoofdrol in de films van Wim Catrysse is weggelegd voor extreme, vijandige landschappen: de woestijn in Koeweit, een smeulende vulkaan in Indonesië of de nagemaakte dystopische sciencefictionsetting uit Dusking. Van zijn films gaat dreiging uit, zelfs fysiek. Het is dan ook geen sinecure om van een dergelijke video-installatie naar een stilstaand beeld te gaan, maar Catrysse koos speciaal voor Oogst een beklemmende still uit zijn huidige project Outpost.