Oogst & Cinema Zuid presenteren CAMEO

Oogst trapt de derde jaargang af in stijl op 3 maart met volume 9.
'Feest!', zo luidt het op de redactie. Met bruisende cinema!

Oogst en Cinema Zuid presenteren CAMEO: een reeks avonden waarop drie spraakmakende kunstenaars, auteurs of filmmakers hun favoriete film aan het publiek voorstellen. 

Laat u op vrijdagavond 3 maart meeslepen door de overredingskracht van fotograaf Herman Selleslags, kunstenaar Rinus Van de Velde en regisseur Fien Troch.

Een rationeel discours of een emotionele bekentenis, het wordt in ieder geval een sprankelende discussie. Presentatrice Katharina Smets praat de avond vakkundig aan elkaar en het publiek kiest achteraf zelf welke van de drie films er geprojecteerd wordt. Democratie über alles in CAMEO! 
 

Koop hier uw tickets!

© Brecht Vandenbroucke in Oogst vol. 2

© Brecht Vandenbroucke in Oogst vol. 2

Marc Nagtzaam creëert een editie voor Oogst vol.9 !

De Nederlandse kunstenaar Marc Nagtzaam heeft voor Oogst een prachtige editie gemaakt. 

Naast het reguliere abonnement bieden wij ook een Vriendenabonnement aan. Met dat steunabonnement garandeert u mee het voortbestaan van Oogst magazine en stelt u Oogst in staat haar medewerkers eerlijk te vergoeden. U ontvangt vier genummerde en gesigneerde edities van gerenommeerde kunstenaars. 

Ook dit jaar kunnen we met veel trots melden dat Nederlands kunstenaar Marc Nagtzaam, de collectieve kunstenaar gerlach en koop en de Belgische fotograaf Geert Goiris reeds hebben toegezegd een editie te maken voor deze derde jaargang. 

Wilt u graag meer info over het vriendenabonnement, klik hier.

© Jozefien Van Beek op bezoek bij Marc Nagtzaam

Help Oogst nog een beter magazine worden!

Beste bezoeker,

Eerst en vooral een prettig nieuw jaar gewenst. Heeft u een abonnement, kocht u Oogst in één van onze verkooppunten of las u Oogst per toeval in een leuke koffiebar. U heeft er zich ongetwijfeld een mening over gevormd. Die mening is belangrijk voor ons, zo kunnen wij elk jaar groeien en beter worden. Graag vragen wij u om onze vragen even te beantwoorden. De enquête zal een vijftal minuten in beslag nemen. 

U kan via deze link naar de enquête navigeren.

© Icinori in  Oogst  vol. 8

© Icinori in Oogst vol. 8

Oogst vol. 8 komt eraan!

Op 23 december – twee dagen vóór het kinneke Jezus – ziet Oogst vol. 8 het levenslicht, een nummer dat zal shinen als de zilveren piek op een kerstboom.

De kunsteditie is deze keer van de Belgische kunstenaar Wim Catrysse, die zes weken doorbracht in Spitsbergen om er de Russische mijn in beeld te brengen. Kafka in een mijnschacht, en dat in de bedwelmende beeldtaal van Catrysse.

©  Outpost  Wim Catrysse

© Outpost Wim Catrysse

Verder ook in Oogst vol. 8: een selectie uit de legendarische fotoreeks Niagara Falls van de Amerikaanse topfotograaf Alec Soth, een essay van de golden boy van de Nederlandse literatuur Daan Heerma van Voss, een interview met een filmmonument dat niemand kent, en het guilty pleasure van Leo Pleysier. Het Franse duo Icinori verzorgde deze maal de illustraties.

Het magazine ligt vanaf 27 december in de boekhandel of in jouw brievenbus. Klik hier om de boekhandels in jouw buurt te bekijken. 

Oogst als ideale kerstcadeau!

Op zoek naar leuke cadeautips?
Zoek niet verder! Een abonnement op Oogst is het ideale eindejaarsgeschenk!


Wie nu een abonnement neemt, ontvangt Oogst vol. 5, 6 en 7 ruim op tijd om als cadeau in te pakken voor Kerstmis. Oogst vol. 8 valt net na kerst in de brievenbus. Maar dat is nog niet alles.


Bij een kerstabonnement geven wij vier prachtige postkaartjes weg. Tussen 28 november en 31 december ontvangt u bij een Oogst abonnement twee feestelijke illustraties van Lennard Kok en Patrick Kyle, een idyllische foto van Gregory Halpern en een beeld uit het nog te verschijnen beeldessay van de Amerikaanse topfotograaf Alec Soth.
 

Navigeer naar de abonneren knop en bestel nu het mooiste eindejaarsgeschenk!

Win een boek van Frederik Willem Daem, medeoprichter van Oogst en winnaar van de Debuutprijs literatuur 2016!

Onze man, medeoprichter van Oogst, Frederik Willem Daem, heeft de debuutprijs literatuur gewonnen. Wij fier, hij content en gul!

Frederik signeerde 20 boeken en biedt de 20 snelste nieuwe Oogstlezers een exemplaar van Zelfs De Vogels Vallen. Surf naar onze abonnementenpagina, koop je abonnement op jaargang twee en mis de persoonlijke boodschap in uw FWD-editie niet!

Op = op. Houd onze sociale media en de website in het oog, wij communiceren tijdig wanneer de voorraad niet meer strekt. 

Screen Shot 2016-10-29 at 11.03.47.png

Oogst deelt uit: 10 boeken van Luc Tuymans

Alles is eindig, behalve de 25-jarige samenwerking van Luc Tuymans en de Zeno X Gallery!

Op 22 oktober eindigt de tentoonstelling van grootmeester Luc Tuymans in de Antwerpse galerie. Heeft u de expo nog niet gezien, dan heeft u nog de tijd tot volgende week. In elk ander geval bieden Oogst en Zeno X de mogelijkheid om er eeuwig van te genieten. U leest het goed. 

Tien Oogst abonnementen van jaargang twee gaan de deur uit vergezeld met het boek "25 years of collaboration with Luc Tuymans". Een retrospectieve op papier. 

© Kasper Demeulemeester

© Kasper Demeulemeester

Hoe? Supereenvoudig: u navigeert naar de 'abonneren' pagina en koopt een abonnement op jaargang 2. Een onschuldige hand verloot op 22 oktober de tien exclusieve boeken. Wij maken meteen de winnaars bekend, zij krijgen een mailt ter bevestiging. Ontvangt u geen email, kunnen we u spijtig genoeg niet blij maken met het boek. Wij maken u wel blij met een abonnement. Vier luxueuze Oogst magazines bent u in elk geval rijker!

Oogst Vol. 7 in aantocht met een exclusieve voorpublicatie!

Meer dan een halve eeuw geleden verscheen Jan Cremers spraakmakende bestseller Ik, Jan Cremer. Met het autobiografische Odyssee brengt hij nu – na acht jaar stilte – een nieuw boek uit. Speciaal voor het nieuwste nummer van Oogst ging Jan Cremer door zijn nog te verschijnen boek en koos hij de intiemste fragmenten: een exclusieve voorpublicatie van zijn zoektocht naar zijn mysterieuze familieachtergrond.

Maar Oogst 7 heeft uiteraard nog meer te bieden:

Humojournalist Tom Pardoen had niets met schilderkunst tot hij in een reisgids van Madrid een schilderij van twee postzegels hoog zag: een doek van de hand van Goya. Een tekst over Madrid, Goya en het ontbinden van duivels. Nederlands schrijver en essayist Hanna Bervoets beschrijft in de rubriek De frequentie hoe Macaulay Culkin en Home Alone haar keer op keer weten te verleiden. En verder een exquise beeldessay van Bertien van Manen, sterke illustraties van de Canadees Patrick Kyle en meer natuurlijk, veel meer.

Drukker

Bovendien maakte kunstenaar Kati Heck, wiens muurschildering een jaar lang de gevel van het M HKA siert, speciaal voor Oogst een nieuw kunstwerk. Een zwart-witte print van een duif waar ze eigenhandig nog een rode stempel op drukt. Heck: “Ik wist meteen dat ik iets met duiven wilde doen. Ik dacht aan een vredesduif, maar zijn blik is nogal kwaad uitgevallen. Ach ja.”

Vooruitblik naar Oogst Vol. 7!

Marnix Verplancke interviewde kunstfilosoof Antoon Van Den Braembussche, over het einde van de kunst, Hegel, Rinus Van De Velde en jointjes in de hippietijd. "De kunst is dood, maar dat is goed nieuws, want door te sterven werd de kunst ook vrij." Met prachtig beeldmateriaal van Jimmy Kets erbij. 

Oogst deelt HORST festivaltickets uit!

In België bestaat er helaas niet zoiets als een Indian Summer - tenzij u HORST festival bezoekt! Oogst en HORST sloegen de handen in elkaar om u te laten genieten van een ideale festivaldag, eentje waarop kunst en muziek centraal staan, eentje waarop u zonder aarzeling gezellig Oogst kan lezen in het gras.

En wel op zaterdag 10 september. Oogst geeft 10 gratis HORST tickets weg bij aankoop van een abonnement op jaargang 2. In die tweede jaargang vindt u werk van onder meer Jeroen Brouwers, Luc Tuymans, Annelies Verbeke en Kati Heck. 


Op HORST zelf kan u die dag genieten van een visuele kunstroute, een programma gecureerd door Leuvens architectenduo Gijs Van Vaerenbergh met o.a. Pieterjan Ginckels & Luc Deleu. We bejubelen ook het muziekluik: voornamelijk Soichi Terada's eclectische eightiessound, Leon Vynehalls hypnotiserende melodieën (met stevige basslijn) en Lefto's immer dansbare set.

Het is geen overbodige luxe snel te handelen. Hoe? U surft verder via onze abonnementen pagina en u koopt een nieuw abonnement op jaargang 2. Niet allemaal tegelijk aub!

Houd zeker ook onze sociale media in de gaten, want op is op. Wanneer de eerste tien nieuwe abonnees aangemeld zijn, kunnen wij geen tickets meer uitdelen. Wat wij wél altijd kunnen uitdelen is leesplezier. Graag gedaan.

Vers van de pers! De editie van Kati Heck voor Oogst vol. 7

Vers van de pers! Na Luc Tuymans en Lara Gasparotto zal Kati Heck een unieke editie voor Oogst vol. 7 maken. Wij zijn alvast uiterst opgetogen! De Duits-Belgische kunstenaar maakt een zwart-witte print waar ze eigenhandig nog een rode stempel op drukt. In ieders magazine vanaf begin oktober! Kati Heck: "Ik wist meteen dat ik iets met duiven wilde doen. Ik dacht aan een vredesduif, maar zijn blik is nogal kwaad uitgevallen. Ach ja."

Oogst Vol. 6 in aantocht!

Ik ga op reis en ik neem mee
Oogst magazine!

Op 22 juli verschijnt het zesde nummer van Oogst, een echt zomernummer! 

                                                                           © Lennard Kok

                                                                           © Lennard Kok

Ook in deze editie dragen een hoop steengoede kunstenaars hun literaire of visuele steen bij:

Jeroen Brouwers schreef een pakkend in memoriam voor de Nederlandse radio- en televisiemaker Wim Brands, de Amerikaanse pionier van de kleurenfotografie Stephen Shore ontving Oogst in zijn appartement in New York en maakte een trip down memory lane, auteur en De Groene Amsterdammer-journalist Marja Pruis schreef een intiem essay over de spiegels in haar huis én in de literatuur, en monteur Nico Leunen – hij werkte samen met onder meer Felix van GroeningenNicolas Provost én Ryan Gosling – zocht de donkerste plekken van zijn brein op voor een extreem persoonlijke Monologue intérieur.

Het volledige nummer werd geïllustreerd door de uitmuntende Nederlandse illustrator Lennard Kok en alsof dat allemaal nog niet genoeg is, krijgt u er een reproductie bij van de getalenteerde Luikse fotograaf Lara Gasparotto.

Oogst geeft 50 exclusieve riso prints van Olivier Schrauwen weg!

Illustrator van Oogst vol. 5 Olivier Schrauwen verschijnt zondagavond op tv! En nog wel in de Canvasconnectie, dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Wij belonen de eerste 50 nieuwe abonnees met een genummerde risoprint van zijn hand.

Hoe wordt u de fiere eigenaar van zo'n print? Niet moeilijk.

Abonneer u via onze website (tabblad abonneren) op de tweede jaargang van Oogst.

Wij sturen de prints samen met het eerste nummer op naar het door u opgegeven adres. 

Bekijk hier de trailer van de aflevering. Die blauwe parel kan binnenkort de jouwe zijn!