Oogst magazine stopt!

In december verscheen Oogst vol 12. Dat werd meteen het allerlaatste nummer van Oogst magazine. U leest het goed: Oogst magazine stopt. We ronden af met een grootscheepse tentoonstelling. Maar niet getreurd: we werken achter de schermen aan nieuwe projecten!

Group.jpg


Drie jaar geleden richtten we met een kleine, jonge, enthousiaste ploeg een nieuw magazine op voor beeldende kunst, literatuur en film. Oogst groeide al snel uit tot een belangrijke speler in het kunstveld, met onder meer een tentoonstelling in DE Studio, filmavonden in Cinema Zuid en een Artist Talk op HORST festival.

Enkele mooie reacties die we doorheen de jaren kregen:

“Een prachtig blad”
– Jeroen Brouwers

“An art magazine that actually looks like art”
– Tracey Emin

“Wat mij erg boeit is de kruisbestuiving in het blad: de academische wereld, schrijvers, fotografen, plastische kunstenaars. Die worden op een open manier, telkens weer heel enthousiast in elkaars buurt gezet, zonder filters en vooroordelen. Het kunstenveld heeft grote behoefte aan dit soort onafhankelijke gebundelde creativiteit.”
– Anne-Mie Van Kerckhoven

“Oogst is een uniek tijdschrift, een papieren plek waarin belangeloze aandacht voor kunst en cultuur nog echt mogelijk is.”
– Christophe Van Gerrewey


Zo werd Oogst in no time een referentie binnen de culturele tijdschriften, zo bewijzen o.a. het radio interview voor Monocle en de eervolle vermelding die we eind 2017 kregen op de Stack Awards in Londen, de enige prijs ter wereld voor onafhankelijke papieren magazines.

Na drie mooie jaargangen namen we de tijd om grondig te evalueren. Omdat we drie jaar lang moesten werken zonder overheidssteun, was het voor ons onmogelijk om bepaalde stappen te zetten richting een leefbare, professionele structuur. Anderzijds hebben we tijdens het evaluatiemoment ook onze visie aangescherpt. En plots werd die visie zó scherp dat we heel veel zin kregen om iets niéuws te maken. Een nieuwe inhoud, maar ook een nieuwe zakelijke structuur dringt zich op. Dus werken we in 2018 achter de schermen aan nieuwe projecten. Daarvan houden we u uiteraard graag op de hoogte wanneer de tijd rijp is.

Maar Oogst verdwijnt nog niet volledig van het toneel. In maart kan u ons nog twee keer in Antwerpen terugvinden. Zo ronden we af in schoonheid.

de grote literaire SUPERSALE
Zondag 4 maart, 11-18u
De Veerman, Marialei 29, Antwerpen

Magazines, boeken, postkaarten en gelimiteerde prints vliegen de deur uit aan waanzinnige kortingprijzen. Vergeet uw geldbuidel niet!

RSVP hier!

Expo 3 JAAR OOGST
22-25 maart in Galerie Verbeeck-Van Dyck
Westkaai, Verbindingsdok 12, 2000 Antwerpen
Vernissage woensdag 21 maart vanaf 20u

Oogst magazine sluit af in stijl: in deze tentoonstelling presenteren we het beeldend werk dat de afgelopen drie jaar voor Oogst gemaakt werd.

Met werk van o.a.: Luc Tuymans, Rinus Van de Velde, Mark Manders, Kati Heck, Lara Gasparotto, Marc Nagtzaam, Geert Goiris, Richard Deacon, Olivier Schrauwen, Brecht Vandenbroucke, Wide Vercnocke, Athos Burez, Jimmy Kets, Sanne De Wilde, Carmen De Vos, Herman Selleslags, Klaas Rommelaere, Maarten Inghels

Hoofdredacteur Jozefien Van Beek: “Ik kan me geen mooiere apotheose voorstellen van drie jaar Oogst magazine dan deze expo. Een tentoonstelling op papier wordt een tentoonstelling in ’t echt.”

Bedankt voor uw steun de afgelopen jaren,

Namens Frederik Willem Daem, Jozefien Van Beek, Ward Heirwegh, Pieter-Jan Vinckx, An-Katrien Vinckx en Joke Hoeven