Oogst Vol. 7 in aantocht met een exclusieve voorpublicatie!

Meer dan een halve eeuw geleden verscheen Jan Cremers spraakmakende bestseller Ik, Jan Cremer. Met het autobiografische Odyssee brengt hij nu – na acht jaar stilte – een nieuw boek uit. Speciaal voor het nieuwste nummer van Oogst ging Jan Cremer door zijn nog te verschijnen boek en koos hij de intiemste fragmenten: een exclusieve voorpublicatie van zijn zoektocht naar zijn mysterieuze familieachtergrond.

Maar Oogst 7 heeft uiteraard nog meer te bieden:

Humojournalist Tom Pardoen had niets met schilderkunst tot hij in een reisgids van Madrid een schilderij van twee postzegels hoog zag: een doek van de hand van Goya. Een tekst over Madrid, Goya en het ontbinden van duivels. Nederlands schrijver en essayist Hanna Bervoets beschrijft in de rubriek De frequentie hoe Macaulay Culkin en Home Alone haar keer op keer weten te verleiden. En verder een exquise beeldessay van Bertien van Manen, sterke illustraties van de Canadees Patrick Kyle en meer natuurlijk, veel meer.

Drukker

Bovendien maakte kunstenaar Kati Heck, wiens muurschildering een jaar lang de gevel van het M HKA siert, speciaal voor Oogst een nieuw kunstwerk. Een zwart-witte print van een duif waar ze eigenhandig nog een rode stempel op drukt. Heck: “Ik wist meteen dat ik iets met duiven wilde doen. Ik dacht aan een vredesduif, maar zijn blik is nogal kwaad uitgevallen. Ach ja.”