Oogst vol. 8 komt eraan!

Op 23 december – twee dagen vóór het kinneke Jezus – ziet Oogst vol. 8 het levenslicht, een nummer dat zal shinen als de zilveren piek op een kerstboom.

De kunsteditie is deze keer van de Belgische kunstenaar Wim Catrysse, die zes weken doorbracht in Spitsbergen om er de Russische mijn in beeld te brengen. Kafka in een mijnschacht, en dat in de bedwelmende beeldtaal van Catrysse.

©  Outpost  Wim Catrysse

© Outpost Wim Catrysse

Verder ook in Oogst vol. 8: een selectie uit de legendarische fotoreeks Niagara Falls van de Amerikaanse topfotograaf Alec Soth, een essay van de golden boy van de Nederlandse literatuur Daan Heerma van Voss, een interview met een filmmonument dat niemand kent, en het guilty pleasure van Leo Pleysier. Het Franse duo Icinori verzorgde deze maal de illustraties.

Het magazine ligt vanaf 27 december in de boekhandel of in jouw brievenbus. Klik hier om de boekhandels in jouw buurt te bekijken.