De cadeautips van Oogst!

De obligate sokken of handige huishoudapparaten onder de kerstboom beu? Verras iemand met kunst in huis of een magazine om mee te pronken op de salontafel. Oogst tipt vier prachtcadeaus. Voor ieder wat wils, voor elke portemonnee een idee.
 

Oogst#11_cover.jpg

< 15 euro

Oogst vol 11
14 €

Een kunstwerk in paars en wit, geïllustreerd door de Britse tekenaar Jimp. Dit nummer van Oogst kreeg een eervolle vermelding op de prestigieuze Stack Awards in de categorie Best Use of Illustration.

4T7A0308.jpg

< 60 euro

Oogst JG 3 -  2017
52 €

Bruno V. Roels, Dennis Tyfus, Maartje Wortel, Richard Deacon, Wesley Meuris, Valentina Stellino: in Oogst jaargang 3 verschenen grote namen én jonge toptalenten. U kan ze allemaal ontdekken vanuit uw luie sofa in deze donkerste dagen van het jaar.

G41A3130.JPG

< 200 euro

Lara Gasparotto - Roche - 2016
150 €

Fotograaf Lara Gasparotto scheert hoge toppen: haar foto’s schitteren op de tentoonstelling Ecce Homo én zijn vanaf 14 december te bewonderen in een soloshow in de Botanique. U kan haar werk ook in huis halen: deze kunsteditie is genummerd en gesigneerd op 65 exemplaren.

Banner_low res.jpg

< 1000 euro

Vriendenabonnement 2017
900 €

Op vraag van Oogst maakte niet alleen de Britse Turner Prize-winnaar Richard Deacon een kunstwerk, ook fotograaf Geert Goiris, de collectieve kunstenaar gerlach en koop en Marc Nagtzaam creërden dit jaar een exclusieve editie op 65 genummerde en gesigneerde exemplaren. Of zoals the Godfather het zegt: an offer you can’t refuse

Richard Deacon maakt een exclusief kunstwerk voor Oogst

Met veel trots laten we u weten dat vier internationaal vermaarde kunstenaars op vraag van Oogst een exclusieve kunsteditie creëerden. Dit jaar werkte Oogst samen met de Britse Turner Prizewinnaar Richard Deacon, collectieve kunstenaar gerlach en koop, fotograaf Geert Goiris en kunstenaar Marc Nagtzaam. Zij maakten een editie op 65 genummerde en gesigneerde exemplaren. De vier kunstwerken vormen het Vriendenabonnement van Oogst.

Van links naar rechts © Marc Nagtzaam - Geert Goiris - gerlach en koop - Richard Deacon

Van links naar rechts © Marc Nagtzaam - Geert Goiris - gerlach en koop - Richard Deacon

Collectieve kunstenaar gerlach en koop maakt kunstwerk voor Oogst

Voor Oogst grijpen gerlach en koop terug naar een oude observatie om er jaren na datum een kunstwerk van te maken: een poster waarvan voor- en achterkant van plaats verwisseld lijken, waardoor niet te zeggen valt of de poster eigenlijk wel een voorkant heeft. Typerend voor tegendraadse instelling. 

In Oogst vol. 11 doen gerlach en koop uit de doeken wat ze voor Oogst hebben gecreëerd. 

Vrienden van Oogst krijgen vier edities in gelimiteerde oplage. gerlach en koop is de derde in een rij van vier. Marc Nagtzaam en de Belgische fotograaf Geert Goiris creëerde exclusief werk voor respectievelijk volume 9 en 10. Wat Turner Prize winnaar en wereldvermaard beeldhouwer Richard Deacon voor Oogst heeft gemaakt leest u in Oogst 12, dat verschijnt op acht december. 

Alle informatie over het vriendenabonnement vindt u hier terug.

Editie gerlach en koop.jpg

De zomeractie eindigt!

De zomeractie met boeken van schrijvers Jan Postma, Frederik Willem Daem en Marja Pruis is afgelopen. Alle pakketten zijn de deur uit! Een standaardabonnement is nog steeds verkrijgbaar via de website, twee nummers in de bus na aankoop, Oogst vol. 11 verschijnt op 8 september. Leesplezier blijft gegarandeerd!

Screen Shot 2017-07-12 at 09.58.31.png

Een literaire zomer dankzij Oogst deel 2!

U las het eerst in Oogst: wij publiceerden in exclusieve voorpublicatie een essay van auteur en redacteur van De Groene Amsterdammer Marja Pruis. Nu is haar uitermate lezenswaardige essaybundel Genoeg nu over mij verschenen, en u kan ‘m gratis lezen! Abonneer u nu op Oogst jaargang 3 en ontvang Genoeg nu over mij, een exemplaar van Oogst vol. 6 met het essay, én het kortverhalendebuut van Oogstoprichter Frederik Willem Daem Zelfs de vogels vallen, waarmee hij de prestigieuze Debuutprijs in de wacht sleepte. First come, first served!

4Q9A0219.jpg

Een literaire zomer dankzij Oogst

De zon maakt reeds haar opwachting en om u een literaire zomer als nooit tevoren te bezorgen deelt Oogst cadeautjes uit: speciaal voor u selecteerden wij twee literaire pakketten om u tegen te zeggen.

In Oogst vol. 8 kon u in exclusieve voorpublicatie een essay van Jan Postma lezen, intussen is zijn magistrale bundel Vroege werken uit. Wie zich nu abonneert op Oogst jaargang 3 krijgt de essaybundel Vroege werken, een exemplaar van Oogst vol. 8, én het kortverhalendebuut van Oogstoprichter Frederik Willem Daem Zelfs de vogels vallen, waarmee hij de prestigieuze Debuutprijs in de wacht sleepte.

4Q9A0154.jpg

Geen tijd om te twijfelen! De termijn van deze exclusieve actie is beperkt – tot 26 juni – evenals de voorraad. First come, first served. We communiceren tijdig via sociale media wanneer de actie afgelopen is.

Klik hier voor zwoele avonden met Jan Postma en een intiem moment in de schaduw met Frederik Willem Daem!

Een zomerkorting op een ticket voor HORST festival!

HORST, het beeldende kunst en elektronische muziekfestival trekt voor het vierde jaar een experimentele festivalsetting op rond het eeuwenoude kasteel van Horst, en dit jaar zorgt Oogst mee voor de feestvreugde! Kunstenaar Batia Suter is niet alleen De belofte in Oogst vol 11, ze verzorgt ook de beelden voor de affiche van HORST. Het elfde nummer van Oogst, waarin haar werk wordt uitgelicht, lanceren we toepasselijk tijdens het festival.  

Wij willen dat u erbij bent! Daarom biedt Oogst elke abonnee 10% korting op een ticket voor het immer drukbezochte - en vorig jaar uitverkochte - festival! Snel reageren is geen overbodige luxe: deze korting is geldig tot 12 juni.

Mail ons hier voor jouw korting op een ticket!

Nog geen abonnee, maar u wil ook genieten van dit mooie aanbod?
Navigeer naar de Abonnerenpagina, koop voor 12 juni een abonnement op Oogst jaargang 3 en deel mee in de feestvreugde.

Vanaf dinsdag 6 juni ligt Oogst vol. 10 in de brievenbus. Nieuwe abonnees ontvangen meteen ook het lentenummer. Dubbel zoveel leesplezier aan huis geleverd! 

Een bewerking van Batia's beeld voor HORST door de grafische studio Ronny & Johny

Een bewerking van Batia's beeld voor HORST door de grafische studio Ronny & Johny

Oogst x HORST arts and music

Oogst en kunst- en muziekfestival HORST slaan dit jaar de handen in elkaar. Vanuit haar expertise draagt Oogst een kunstenaar aan die zowel het artwork voor de affiche van HORST 2017 invult als ter plaatse een kunstwerk toont. De in Zwitserland geboren en in Amsterdam gevestigde Batia Suter is de beloftevolle artiest die ook in het septembernummer van Oogst enkele pagina's zal occuperen. Oogst vol. 11 lanceert toepasselijk tijdens het festival. 

Een beeld van Batia Suter in een ontwerp door de grafische studio Ronny & Johny

Een beeld van Batia Suter in een ontwerp door de grafische studio Ronny & Johny

Ja, ik wil een boek van AMVK!

Oogst viert vol. 10 op 2 juni. Een verjaardag! En wat is beter dan zelf cadeaus uitdelen? Wij verloten 10 boeken van de Antwerpse kunstenaar Anne-Mie Van Kerckhoven. AMVK schittert die avond in het Cameo-panel in Cinema Zuid - noteer alvast dat haar filmkeuze van bijzonder originele aard is - en zal de winnaars zelf loten.

Wil je haar boek, volg dan onderstaande stappen:

1/ Abonnee? Stuur een simpele mail met de boodschap: ik wil een boek van AMVK naar info@oogstmagazine.com. 

2/ Ben je nog geen abonnee? Koop hier een abonnement op jaargang 3 en stuur vervolgens een mail naar info@oogstmagazine.com getiteld: Ik wil een boek van AMVK. 

Op 3 juni, na Cameo, mailt Oogst de winnaars. We sturen het boek meteen op. 

Gelukkig tiende nummer! 

 

 

Oogst vol. 10 weldra uit! Een jubileumeditie!

Oogst vol. 10 verschijnt weldra! Het tiende nummer al! Een jubileumeditie! We vieren deze verjaardag op 2 juni in Cinema Zuid met Cameo!

En, als kers op de taart, geven wij àlle abonnees de kans een boek van Anne-Mie Van Kerckhoven te winnen. Op 2 juni maken we de 10 winnaars bekend via mail. Wil u graag een uniek exemplaar, mail ons hier!

Nog geen abonnee? Hier kan u een abonnement op jaargang 3 (2017) aankopen. We sturen Oogst vol. 9 en 10 in 1 trek naar jou op! 

© Samplerman in Oogst vol. 10

© Samplerman in Oogst vol. 10

Oogst raadt aan: de essaybundels van Marja Pruis & Jan Postma!

Schreven reeds een essay voor Oogst: Marja Pruis en Jan Postma. Schreven nu een hele bundel: Marja Pruis en Jan Postma!

Postma is iemand, zo komen we te weten, die een briefje boven zijn bureau heeft hangen met de woorden: 'The time to make up your mind is never'. En dat voel je in zijn essays: het twijfelen, het nadenken, het is een levenswijze voor de jonge auteur.

Marja Pruis pent over Beyoncé en Simone de Beauvoir, over mannen en vrouwen, over humor, ouder worden, de dood. Een boek als een intellectual candy store.

Oogst & Cinema Zuid presenteren CAMEO

Oogst trapt de derde jaargang af in stijl op 3 maart met volume 9.
'Feest!', zo luidt het op de redactie. Met bruisende cinema!

Oogst en Cinema Zuid presenteren CAMEO: een reeks avonden waarop drie spraakmakende kunstenaars, auteurs of filmmakers hun favoriete film aan het publiek voorstellen. 

Laat u op vrijdagavond 3 maart meeslepen door de overredingskracht van fotograaf Herman Selleslags, kunstenaar Rinus Van de Velde en regisseur Fien Troch.

Een rationeel discours of een emotionele bekentenis, het wordt in ieder geval een sprankelende discussie. Presentatrice Katharina Smets praat de avond vakkundig aan elkaar en het publiek kiest achteraf zelf welke van de drie films er geprojecteerd wordt. Democratie über alles in CAMEO! 
 

Koop hier uw tickets!

© Brecht Vandenbroucke in Oogst vol. 2

© Brecht Vandenbroucke in Oogst vol. 2

Marc Nagtzaam creëert een editie voor Oogst vol.9 !

De Nederlandse kunstenaar Marc Nagtzaam heeft voor Oogst een prachtige editie gemaakt. 

Naast het reguliere abonnement bieden wij ook een Vriendenabonnement aan. Met dat steunabonnement garandeert u mee het voortbestaan van Oogst magazine en stelt u Oogst in staat haar medewerkers eerlijk te vergoeden. U ontvangt vier genummerde en gesigneerde edities van gerenommeerde kunstenaars. 

Ook dit jaar kunnen we met veel trots melden dat Nederlands kunstenaar Marc Nagtzaam, de collectieve kunstenaar gerlach en koop en de Belgische fotograaf Geert Goiris reeds hebben toegezegd een editie te maken voor deze derde jaargang. 

Wilt u graag meer info over het vriendenabonnement, klik hier.

© Jozefien Van Beek op bezoek bij Marc Nagtzaam