3 JAAR OOGST - een tentoonstelling van Oogst magazine

Oogst brengt de tentoonstelling van het papier naar de muur: voordat we in winterslaap gaan, organiseren we een expo met de kunstwerken die de afgelopen drie jaar voor Oogst magazine gemaakt werden. Een resem Belgische en internationale kunst voor één keer samengebracht in een galerie.

Gelimiteerde edities van gerenommeerde kunstenaars als Luc TuymansRinus Van de VeldeKati Heck en Richard Deacon. Originele illustraties van Brecht VandenbrouckeWide Vercnocke en anderen. Schrijvers- en kunstenaarsportretten van fotografen, zowel monumenten als jonge talenten.


In 2018 brengen we geen nieuwe magazines uit, maar verkopen we nog steeds de twaalf mooie volumes én gelimiteerde en gesigneerde edities van Luc TuymansKati HeckLara GasparottoWim Catrysse,Marc Nagtzaamgerlach en koopGeert Goiris en Richard Deacon. Intussen werken we in alle rust achter de schermen aan nieuwe projecten.

Tijdens de duur van de tentoonstelling zullen de kunstedities van Oogst magazine aan kortingprijzen te koop zijn, net als de magazines:

Kunstwerken:

10 % korting bij aankoop van 1 editie
20 % korting bij aankoop van 2 edities
30 % korting bij aankoop van 3 edities

Magazines:
 
PROEF
1x Oogst magazine:                                       5 €

2 + 1 GRATIS
3x Oogst magazine:                                       10 €

MIX AND MATCH
4x Oogst magazine:                                       15 €

COLLECT
Alle nummers (12x Oogst magazine)     30 €

Vervolledig uw collectie Oogsten, hang thuis een kunstwerk aan uw muur of kom gewoon kijken naar de oogst van drie jaar Oogst.

RSVP hier!

Banner_low res.jpg

 

3 JAAR OOGST

22-25 maart 2018
Vernissage woensdag 21 maart vanaf 20u

Galerie Verbeeck-Van Dyck
Westkaai, Verbindingsdok 12, 2000 Antwerpen
Open donderdag-zondag
13-18u

www.verbeeckvandyck.be
www.oogstmagazine.com

Oogst magazine stopt!

In december verscheen Oogst vol 12. Dat werd meteen het allerlaatste nummer van Oogst magazine. U leest het goed: Oogst magazine stopt. We ronden af met een grootscheepse tentoonstelling. Maar niet getreurd: we werken achter de schermen aan nieuwe projecten!

Group.jpg


Drie jaar geleden richtten we met een kleine, jonge, enthousiaste ploeg een nieuw magazine op voor beeldende kunst, literatuur en film. Oogst groeide al snel uit tot een belangrijke speler in het kunstveld, met onder meer een tentoonstelling in DE Studio, filmavonden in Cinema Zuid en een Artist Talk op HORST festival.

Enkele mooie reacties die we doorheen de jaren kregen:

“Een prachtig blad”
– Jeroen Brouwers

“An art magazine that actually looks like art”
– Tracey Emin

“Wat mij erg boeit is de kruisbestuiving in het blad: de academische wereld, schrijvers, fotografen, plastische kunstenaars. Die worden op een open manier, telkens weer heel enthousiast in elkaars buurt gezet, zonder filters en vooroordelen. Het kunstenveld heeft grote behoefte aan dit soort onafhankelijke gebundelde creativiteit.”
– Anne-Mie Van Kerckhoven

“Oogst is een uniek tijdschrift, een papieren plek waarin belangeloze aandacht voor kunst en cultuur nog echt mogelijk is.”
– Christophe Van Gerrewey


Zo werd Oogst in no time een referentie binnen de culturele tijdschriften, zo bewijzen o.a. het radio interview voor Monocle en de eervolle vermelding die we eind 2017 kregen op de Stack Awards in Londen, de enige prijs ter wereld voor onafhankelijke papieren magazines.

Na drie mooie jaargangen namen we de tijd om grondig te evalueren. Omdat we drie jaar lang moesten werken zonder overheidssteun, was het voor ons onmogelijk om bepaalde stappen te zetten richting een leefbare, professionele structuur. Anderzijds hebben we tijdens het evaluatiemoment ook onze visie aangescherpt. En plots werd die visie zó scherp dat we heel veel zin kregen om iets niéuws te maken. Een nieuwe inhoud, maar ook een nieuwe zakelijke structuur dringt zich op. Dus werken we in 2018 achter de schermen aan nieuwe projecten. Daarvan houden we u uiteraard graag op de hoogte wanneer de tijd rijp is.

Maar Oogst verdwijnt nog niet volledig van het toneel. In maart kan u ons nog twee keer in Antwerpen terugvinden. Zo ronden we af in schoonheid.

de grote literaire SUPERSALE
Zondag 4 maart, 11-18u
De Veerman, Marialei 29, Antwerpen

Magazines, boeken, postkaarten en gelimiteerde prints vliegen de deur uit aan waanzinnige kortingprijzen. Vergeet uw geldbuidel niet!

RSVP hier!

Expo 3 JAAR OOGST
22-25 maart in Galerie Verbeeck-Van Dyck
Westkaai, Verbindingsdok 12, 2000 Antwerpen
Vernissage woensdag 21 maart vanaf 20u

Oogst magazine sluit af in stijl: in deze tentoonstelling presenteren we het beeldend werk dat de afgelopen drie jaar voor Oogst gemaakt werd.

Met werk van o.a.: Luc Tuymans, Rinus Van de Velde, Mark Manders, Kati Heck, Lara Gasparotto, Marc Nagtzaam, Geert Goiris, Richard Deacon, Olivier Schrauwen, Brecht Vandenbroucke, Wide Vercnocke, Athos Burez, Jimmy Kets, Sanne De Wilde, Carmen De Vos, Herman Selleslags, Klaas Rommelaere, Maarten Inghels

Hoofdredacteur Jozefien Van Beek: “Ik kan me geen mooiere apotheose voorstellen van drie jaar Oogst magazine dan deze expo. Een tentoonstelling op papier wordt een tentoonstelling in ’t echt.”

Bedankt voor uw steun de afgelopen jaren,

Namens Frederik Willem Daem, Jozefien Van Beek, Ward Heirwegh, Pieter-Jan Vinckx, An-Katrien Vinckx en Joke Hoeven

 

De cadeautips van Oogst!

De obligate sokken of handige huishoudapparaten onder de kerstboom beu? Verras iemand met kunst in huis of een magazine om mee te pronken op de salontafel. Oogst tipt vier prachtcadeaus. Voor ieder wat wils, voor elke portemonnee een idee.
 

Oogst#11_cover.jpg

< 15 euro

Oogst vol 11
14 €

Een kunstwerk in paars en wit, geïllustreerd door de Britse tekenaar Jimp. Dit nummer van Oogst kreeg een eervolle vermelding op de prestigieuze Stack Awards in de categorie Best Use of Illustration.

4T7A0308.jpg

< 60 euro

Oogst JG 3 -  2017
52 €

Bruno V. Roels, Dennis Tyfus, Maartje Wortel, Richard Deacon, Wesley Meuris, Valentina Stellino: in Oogst jaargang 3 verschenen grote namen én jonge toptalenten. U kan ze allemaal ontdekken vanuit uw luie sofa in deze donkerste dagen van het jaar.

G41A3130.JPG

< 200 euro

Lara Gasparotto - Roche - 2016
150 €

Fotograaf Lara Gasparotto scheert hoge toppen: haar foto’s schitteren op de tentoonstelling Ecce Homo én zijn vanaf 14 december te bewonderen in een soloshow in de Botanique. U kan haar werk ook in huis halen: deze kunsteditie is genummerd en gesigneerd op 65 exemplaren.

Banner_low res.jpg

< 1000 euro

Vriendenabonnement 2017
900 €

Op vraag van Oogst maakte niet alleen de Britse Turner Prize-winnaar Richard Deacon een kunstwerk, ook fotograaf Geert Goiris, de collectieve kunstenaar gerlach en koop en Marc Nagtzaam creërden dit jaar een exclusieve editie op 65 genummerde en gesigneerde exemplaren. Of zoals the Godfather het zegt: an offer you can’t refuse

Richard Deacon maakt een exclusief kunstwerk voor Oogst

Met veel trots laten we u weten dat vier internationaal vermaarde kunstenaars op vraag van Oogst een exclusieve kunsteditie creëerden. Dit jaar werkte Oogst samen met de Britse Turner Prizewinnaar Richard Deacon, collectieve kunstenaar gerlach en koop, fotograaf Geert Goiris en kunstenaar Marc Nagtzaam. Zij maakten een editie op 65 genummerde en gesigneerde exemplaren. De vier kunstwerken vormen het Vriendenabonnement van Oogst.

Van links naar rechts © Marc Nagtzaam -&nbsp;Geert Goiris - gerlach en koop -&nbsp;Richard Deacon

Van links naar rechts © Marc Nagtzaam - Geert Goiris - gerlach en koop - Richard Deacon

Collectieve kunstenaar gerlach en koop maakt kunstwerk voor Oogst

Voor Oogst grijpen gerlach en koop terug naar een oude observatie om er jaren na datum een kunstwerk van te maken: een poster waarvan voor- en achterkant van plaats verwisseld lijken, waardoor niet te zeggen valt of de poster eigenlijk wel een voorkant heeft. Typerend voor tegendraadse instelling. 

In Oogst vol. 11 doen gerlach en koop uit de doeken wat ze voor Oogst hebben gecreëerd. 

Vrienden van Oogst krijgen vier edities in gelimiteerde oplage. gerlach en koop is de derde in een rij van vier. Marc Nagtzaam en de Belgische fotograaf Geert Goiris creëerde exclusief werk voor respectievelijk volume 9 en 10. Wat Turner Prize winnaar en wereldvermaard beeldhouwer Richard Deacon voor Oogst heeft gemaakt leest u in Oogst 12, dat verschijnt op acht december. 

Alle informatie over het vriendenabonnement vindt u hier terug.

Editie gerlach en koop.jpg

De zomeractie eindigt!

De zomeractie met boeken van schrijvers Jan Postma, Frederik Willem Daem en Marja Pruis is afgelopen. Alle pakketten zijn de deur uit! Een standaardabonnement is nog steeds verkrijgbaar via de website, twee nummers in de bus na aankoop, Oogst vol. 11 verschijnt op 8 september. Leesplezier blijft gegarandeerd!

Screen Shot 2017-07-12 at 09.58.31.png

Een literaire zomer dankzij Oogst deel 2!

U las het eerst in Oogst: wij publiceerden in exclusieve voorpublicatie een essay van auteur en redacteur van De Groene Amsterdammer Marja Pruis. Nu is haar uitermate lezenswaardige essaybundel Genoeg nu over mij verschenen, en u kan ‘m gratis lezen! Abonneer u nu op Oogst jaargang 3 en ontvang Genoeg nu over mij, een exemplaar van Oogst vol. 6 met het essay, én het kortverhalendebuut van Oogstoprichter Frederik Willem Daem Zelfs de vogels vallen, waarmee hij de prestigieuze Debuutprijs in de wacht sleepte. First come, first served!

4Q9A0219.jpg

Een literaire zomer dankzij Oogst

De zon maakt reeds haar opwachting en om u een literaire zomer als nooit tevoren te bezorgen deelt Oogst cadeautjes uit: speciaal voor u selecteerden wij twee literaire pakketten om u tegen te zeggen.

In Oogst vol. 8 kon u in exclusieve voorpublicatie een essay van Jan Postma lezen, intussen is zijn magistrale bundel Vroege werken uit. Wie zich nu abonneert op Oogst jaargang 3 krijgt de essaybundel Vroege werken, een exemplaar van Oogst vol. 8, én het kortverhalendebuut van Oogstoprichter Frederik Willem Daem Zelfs de vogels vallen, waarmee hij de prestigieuze Debuutprijs in de wacht sleepte.

4Q9A0154.jpg

Geen tijd om te twijfelen! De termijn van deze exclusieve actie is beperkt – tot 26 juni – evenals de voorraad. First come, first served. We communiceren tijdig via sociale media wanneer de actie afgelopen is.

Klik hier voor zwoele avonden met Jan Postma en een intiem moment in de schaduw met Frederik Willem Daem!

Een zomerkorting op een ticket voor HORST festival!

HORST, het beeldende kunst en elektronische muziekfestival trekt voor het vierde jaar een experimentele festivalsetting op rond het eeuwenoude kasteel van Horst, en dit jaar zorgt Oogst mee voor de feestvreugde! Kunstenaar Batia Suter is niet alleen De belofte in Oogst vol 11, ze verzorgt ook de beelden voor de affiche van HORST. Het elfde nummer van Oogst, waarin haar werk wordt uitgelicht, lanceren we toepasselijk tijdens het festival.  

Wij willen dat u erbij bent! Daarom biedt Oogst elke abonnee 10% korting op een ticket voor het immer drukbezochte - en vorig jaar uitverkochte - festival! Snel reageren is geen overbodige luxe: deze korting is geldig tot 12 juni.

Mail ons hier voor jouw korting op een ticket!

Nog geen abonnee, maar u wil ook genieten van dit mooie aanbod?
Navigeer naar de Abonnerenpagina, koop voor 12 juni een abonnement op Oogst jaargang 3 en deel mee in de feestvreugde.

Vanaf dinsdag 6 juni ligt Oogst vol. 10 in de brievenbus. Nieuwe abonnees ontvangen meteen ook het lentenummer. Dubbel zoveel leesplezier aan huis geleverd! 

Een bewerking van Batia's beeld voor HORST door de grafische studio Ronny &amp; Johny

Een bewerking van Batia's beeld voor HORST door de grafische studio Ronny & Johny

Oogst x HORST arts and music

Oogst en kunst- en muziekfestival HORST slaan dit jaar de handen in elkaar. Vanuit haar expertise draagt Oogst een kunstenaar aan die zowel het artwork voor de affiche van HORST 2017 invult als ter plaatse een kunstwerk toont. De in Zwitserland geboren en in Amsterdam gevestigde Batia Suter is de beloftevolle artiest die ook in het septembernummer van Oogst enkele pagina's zal occuperen. Oogst vol. 11 lanceert toepasselijk tijdens het festival. 

Een beeld van Batia Suter in een ontwerp door de grafische studio Ronny &amp; Johny

Een beeld van Batia Suter in een ontwerp door de grafische studio Ronny & Johny

Ja, ik wil een boek van AMVK!

Oogst viert vol. 10 op 2 juni. Een verjaardag! En wat is beter dan zelf cadeaus uitdelen? Wij verloten 10 boeken van de Antwerpse kunstenaar Anne-Mie Van Kerckhoven. AMVK schittert die avond in het Cameo-panel in Cinema Zuid - noteer alvast dat haar filmkeuze van bijzonder originele aard is - en zal de winnaars zelf loten.

Wil je haar boek, volg dan onderstaande stappen:

1/ Abonnee? Stuur een simpele mail met de boodschap: ik wil een boek van AMVK naar info@oogstmagazine.com. 

2/ Ben je nog geen abonnee? Koop hier een abonnement op jaargang 3 en stuur vervolgens een mail naar info@oogstmagazine.com getiteld: Ik wil een boek van AMVK. 

Op 3 juni, na Cameo, mailt Oogst de winnaars. We sturen het boek meteen op. 

Gelukkig tiende nummer! 

 

 

Oogst vol. 10 weldra uit! Een jubileumeditie!

Oogst vol. 10 verschijnt weldra! Het tiende nummer al! Een jubileumeditie! We vieren deze verjaardag op 2 juni in Cinema Zuid met Cameo!

En, als kers op de taart, geven wij àlle abonnees de kans een boek van Anne-Mie Van Kerckhoven te winnen. Op 2 juni maken we de 10 winnaars bekend via mail. Wil u graag een uniek exemplaar, mail ons hier!

Nog geen abonnee? Hier kan u een abonnement op jaargang 3 (2017) aankopen. We sturen Oogst vol. 9 en 10 in 1 trek naar jou op! 

© Samplerman in Oogst vol. 10

© Samplerman in Oogst vol. 10

Oogst raadt aan: de essaybundels van Marja Pruis & Jan Postma!

Schreven reeds een essay voor Oogst: Marja Pruis en Jan Postma. Schreven nu een hele bundel: Marja Pruis en Jan Postma!

Postma is iemand, zo komen we te weten, die een briefje boven zijn bureau heeft hangen met de woorden: 'The time to make up your mind is never'. En dat voel je in zijn essays: het twijfelen, het nadenken, het is een levenswijze voor de jonge auteur.

Marja Pruis pent over Beyoncé en Simone de Beauvoir, over mannen en vrouwen, over humor, ouder worden, de dood. Een boek als een intellectual candy store.